Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2020 20:11 - Просто добавете вода: откриха прост начин за подмладяване
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 1199 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image   Учените откриха с какво е свързан антистареещия ефект от преливане на млада кръв. Отговорът беше напълно неочакван. Оказа се, че кръвта на млад донор не е необходима: достатъчно е да се разрежда кръвта на възрастен пациент с безобидно вещество.   Постижението е описано в научна статия, публикувана в списанието Aging.   През 2005 г. научният свят се разпространи върху сензационната новина: кръвта на младите животни подмладява старите! В този експеримент биолозите създадоха вид сиамски близнаци с общ кръвен поток от млади и стари мишки. След това настъпиха невероятни промени с органите на старото животно. Затлъстяването и фиброзата намаляват в черния дроб, мускулите стават по-силни и по-активно се създават нови неврони в хипокампуса. Накратко, старите гризачи буквално станаха по-млади.   Това откритие предизвика бурна реакция. Изглежда науката потвърждава възгледите на средновековните мистици, които търсят еликсира на младостта в кръвта на момичета и момчета. Изглежда, че дойде време да се повтори след Мефистофел от трагедията на Гьоте: „Кръвта е сок с много специално качество“.   Биолозите провериха два пъти резултатите на своите колеги и се опитаха да установят кои компоненти на младата кръв действат по толкова прекрасен начин. Лекарите дори се опитаха да лекуват заболявания, свързани с възрастта, чрез преливане на кръв от млади донори.   Ирина Конбой от Калифорнийския университет в Бъркли, която стана първият автор на изследването от 2005 г., сега сама ръководи изследователската група. И не толкова отдавна екипът й зададе прост въпрос: кой всъщност каза, че причината за това е младата кръв? Може би фактът  е, че инжектираната във вените течност разрежда старата?   Добре известно е, че с възрастта при хора и животни „теломерите “ по ДНК, които пречат на работата на вредните гени, отслабват. Следователно в организма се натрупват злонамерени протеини, кодирани от тези гени. Това е една от многото причини за стареене. Естествено е да се предположи, че намаляване на концентрацията на тези протеини в кръвта може да има подмладяващ ефект. И за това е достатъчно буквално да се разрежда кръвта.   image

Противно на мнението на много изследователи, тайната на подмладяването изобщо не е била скрита в кръвта на донора. Снимка Pixabay. За да изпробват тази хипотеза, биолозите взели възрастни мишки и им заместили половината кръвна плазма. Този път гризачите изобщо не бяха преливани с млада кръв, а просто разтвор на сол във вода във физиологична концентрация с добавяне на албумин, основния плазмен протеин. Това вещество изобщо не е ноу-хау, то отдавна се използва при заместване на плазма за лечение на автоимунни заболявания.   Оказа се, че тази проста процедура има точно същите ефекти върху по-старите мишки като преливането на млада кръв. Тоест, противно на мнението на Мефистофел и на повечето автори на най-новите изследвания, причината изобщо не беше в младостта на донорите.   "Мисля, че ще отнеме време хората наистина да се откажат от идеята, че младата плазма съдържа подмладяващи молекули или сребърни куршуми за стареене", казва съавторът на статията Добри Кипров от Apheresis Care Group. Добавяме, че биолозите провериха протеиновия състав на кръвта на мишки, след като замениха половината от плазмата. Оказа се, че намалява концентрацията на няколко протеина, които допринасят за възпалението. Но съдържанието на някои полезни протеини, например, стимулиращи растежа на капилярите, се е увеличило.   Как разреждането на кръвта с вода със сол и албумин може да увеличи концентрацията на всеки протеин? Изследователите смятат, че въпросът е в транскрипционните фактори (FT).   Транскрипционните фактори са протеини, които контролират синтеза на други протеини. В този случай изглежда, че процедурата намалява концентрацията на вредни FT, които потискат синтеза на полезни протеини. Благодарение на това производството на последното се възстанови.   Интересно е, че същите промени в протеиновия състав са регистрирани при хора, които са подложени на частична плазмена подмяна по медицински причини.   Сега изследователите възнамеряват да проведат клинични изпитвания, за да установят дали тази процедура, вече тествана и одобрена от регулаторните органи, ще помогне при заболявания, свързани с възрастта, като диабет тип 2 или невродегенеративни заболявания. Планира се внимателно проучване на анти-стареещия ефект от разреждането на плазмата.   Разбира се, остаряването е твърде сложен и многостранен процес, за да бъде напълно спрян или обърнат с една-единствена процедура. Но с всяко ново изследване човечеството преминава през този огромен стремеж стъпка по стъпка, чиято основна награда е победата над слабостта и смъртта.   Между другото, по-рано Vesti.Ru говори за това как е открит „разрушителят на стареенето“ в Московския държавен университет и за многобройните процеси, които причиняват стареене на клетките. 


Тагове:   вода,   сол,   вампирите,   албумин,


Гласувай:
5



1. radostinalassa - Пием физиологичен разтвор на сол...
06.07.2020 19:04
т.е. 0.9% разтвор и албумин. Дали ще стане с желатин?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13134063
Постинги: 11560
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години